Habitatge unifamiliar a Badalona

Ampliació i rehabilitació d’habitatge unifamiliar a Badalona
Badalona

Una parella jove, plena d’il·lusió vol rehabilitar una casa a Badalona. Està ubicada en el casc antic prop del mar, en un carrer de cases de cos en filera convertit en una zona pels vianants.

L’arquitecta estudia la casa que, a primer cop d’ull ja veu que té una història, vol descobrir què amaguen les seves parets, li sap veure les seves qualitats i les destaca en el seu projecte. Pensada per començar una nova etapa de la seva vida, tant dels propietaris com de la casa mateixa, s’aborda una rehabilitació integral. Es puja una planta amb estructura lleugera metàl·lica i amb fusta. De la casa es respecten els sostres originals de volta de canó amb peça ceràmica, maons ceràmics de finals del segle XIX i principis del XX que capten la mirada amb l’atractiu que els confereix la seva pàtina que ens transporta als seus orígens.

Els sostres de fusta juguen amb línies pures i modernes que abracen materials i estructures del passat. El lluernari que il·lumina el nucli del forat d’escala aporta un toc molt modern amb un contrast de materials que actualitzen i donen personalitat pròpia a la casa. La restauració de la porta d’entrada i els elements estructurals aporten un elegant contrast entre els temps actuals i els seus orígens. El resultat és una casa alegre per dins i per fora, respectuosa amb la nova funció del barri totalment integrada en el seu nou entorn, sòbria i elegant a l’hora, que sorprèn amb la senzilla elegància dels materials del seu interior.

neusfornaguera-reforma-casa-020
neus-fornaguera-reforma-casa-badalona-2
neus-fornaguera-reforma-casas
neusfornaguera-reforma-casa-014
neus-fornaguera-reforma-cocina
neus-fornaguera-reforma-casa-badalona
neus-fornaguera-rahabilitacio-casa
neus-fornaguera-reforma-casa-badalona-3
fachada-reforma-casa-neus-fornaguera
reforma-wc-neus-fornaguera-2
reforma-wc-neus-fornaguera