Projecte de cafeteria

Reforma cafeteria El Cub (de dalt)
El Masnou

El nom de la cafeteria reflecteix exactament el que era aquest local: un cub. El gran repte per a l’arquitecta era transformar amb èxit la forma anodina d’un cub sense personalitat, una capsa de vidre de quatre cares, en una cafeteria acollidora.
Es parteix d’un local buit i es crea un nucli de servei. S’ha de tenir sempre present que ha de ser una cafeteria totalment funcional que d’una banda s’ha de dotar de personalitat i, de l’altra, tant el servei com els clients se sentin còmodes. A partir d’aquest nucli, es dissenya a mida el mobiliari, la barra i les lleixes optimitzant l’espai. Tot ha de recordar l’estil shabby chic que tant agrada als propietaris, s’estudien els colors, els materials, les formes i els complements: es tria fustes i materials clars, es cuiden molt els detalls, sobretot en la il·luminació. Les llums romàntiques de colors suaus i motius florals, amb petits detalls verd mint, rosa empolvorat i blaus suaus, estan presents amb la subtilesa característica d’aquest estil. Tots aquests elements destaquen cercant l’equilibri amb la funcionalitat d’un espai petit que no pot oblidar que vol ser una cafeteria.
El Cub ha perdut la seva freda connotació geomètrica i ha aconseguit acomodar un espai càlid i acollidor que transmet la sensació alegre i lluminosa d’un dia feliç que inspira l’estil shabby chic.

neus-fornaguera-el-cub-06
neus-fornaguera-el-cub-08
neus-fornaguera-el-cub-01
neus-fornaguera-el-cub-07
_MG_5389
_MG_5339
neus-fornaguera-el-cub-05
_MG_5385
_MG_5343
neus-fornaguera-el-cub-02
neus-fornaguera-el-cub-04
neus-fornaguera-el-cub-03