Projecte d’obres cafeteria

Disseny i direcció d'obra
El Masnou

Així com “El Cub de dalt” deu el seu nom a la seva forma geomètrica original, “El Cub de baix” manlleva el nom del seu predecessor. No és un cub, però també inicialment es tractava d’un local buit, anodí, senzillament quatre parets amb una façana que s’havia de fer nova. En aquest cas els propietaris volen apostar per una barreja d’estils, on hi hagi elements d’estil boho, industrial i naïf mexicà.
L’arquitecta ha de trobar un punt de partida on unificar totes les propostes i tots els estils. Davant de tot se centra en el disseny de la distribució de l’espai, molt important per donar cabuda a una cafeteria que compleixi amb totes les expectatives, amb el màxim de funcionalitat i d’eficiència.
El primer que es fa és “despullar” les parets per descobrir què amaguen. Es treu tot el guix i apareix un bonic i estètic maó antic, que convenientment tractat i recuperat ens recorda l’estètica d’antics espais industrials. Aquest element obre la porta als altres estils que volen incloure els propietaris. S’estudia la il·luminació i es dissenyen unes llums fetes a mida amb tubs de coure doblegat que fan de fil conductor que unifica totes les propostes: passen de ser un element funcional a ser un element decoratiu que ressalta les parets, conversa amb les taules especialment dissenyades i fetes a mida, amb fustes i motllures escollides. El terra es recobreix de ceràmica, col·locat en espiga, d’un color base natural que, combinat amb la paret de maons i les diferents tonalitats de la fusta, fan que flueixi la funcionalitat i aparegui la calidesa dels detalls d’estil boho i industrial que han volgut incloure els propietaris, en el seu vessant més lliure, permetent la inclusió de colors ètnics i naïfs més vibrants.

neus-fornaguera-el-cub-13
neus-fornaguera-el-cub-09
neus-fornaguera-el-cub-12
neus-fornaguera-el-cub-14
neus-fornaguera-el-cub-16
neus-fornaguera-el-cub-10
neus-fornaguera-el-cub-11
neus-fornaguera-el-cub-18
neus-fornaguera-el-cub-17
_MG_5463
_MG_5448
_MG_5428
_MG_5448
_MG_5422
_MG_5425
_MG_5453
_MG_5403